top of page
Sök
  • matkompisar

Första träffen eller köttbullar med mos med mera

Uppdaterat: 9 mars 2020

Nu har vi haft första träffen. I Krinovas fina kök. Minutplanering av Miljana gjorde att allt löpte galant trots flera ugnsrätteroch endast en ugn. Undertecknad var fotograf och greenscreenen var med, därför får ni stå ut med att de två första bilderna blir just matbilder. Matbilderna ska bli till en eventuell kokbok. De är på inget sätt det viktigaste med det här projektet men nu är det fotografen som gör ett inlägg. Så här är en köttbullebild: före och efter.





Runt tjugo deltagare trotsade blåsten och klev in i Krinovas kök den 25:e februari. Det kändes som det var mycket förväntan och nyfikenhet i luften. Vad vet vi om varandra och vad vet vi inte om varandra? Presentationsrundan tog tid , här berättades om ursprung såväl som företag, familj med både barn och barnbarn. Senare tog vi oss också tid att se på bilder av dessa barn och barnbarn. Två år skall vi hålla på som sagt, med 8 träffar per år. Vi skall lära oss laga varandras mat OCH lära känna varandra.

Hälften av oss är från föreningen QuinnorUnited med ursprung mestadels i MellanÖstern och Syrien, hälften är från föreningen Christina med mestadels lokalt ursprung med undantag från någon stockholmare.Även Serbien och Italien är representerade...säg om jag har glömt någon av er???

När presentationerna var avklarade var det dags för matlagning. Miljana som ledde dagen hade delat upp alla deltagare om lag i två. Med en från varje förening lär vi oss både att laga varandras mat och känna varandra bättre.

Menyn var grön ärtsoppa och fröknäcke med skagenröra,varmrätterna var köttbullar med mos och kycklinggryta med ris. Allt avslutades med äppelkaka i vaniljsås samt kaffe med nötkaka och kanelbulle.

Timmarna som följde var intensiva med koncentration och fokus hos alla...hur ska köttbullar smaka, hur blir moset bäst...behöver vetedeg bara jäsas en gång?

Varje maträtt som kom ut ur köket stylades sen och fotograferades.

När allt var klart var det dags för avsmakning och lunch. Man kan lugnt säga att de flesta av oss var möra efter dagen. Mycket skratt, intensivt fokus och koncentration, sen mat i magen...då kommer avslappningen. Ser redan fram mot nästa gång. /Annelie Worgard, projektets fotgraf, Christina medlem och med rötterna i Hässelby




















































94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page